The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Klantenservice

Algemene voorwaarden verzekeringen

Ja. Ook schades die ontstaan in het buitenland worden gedekt door de verzekering.

Bij verzekeringen voor computerapparatuur (laptops en tablets) en mobiele telefoons is schade bij zakelijk gebruik gedekt. Bij andere producten wordt schade, verlies en/of diefstal bij zakelijk gebruik niet gedekt.

Coolblue Zekerheidspakket

Coolblue Zekerheidspakket Groot Witgoed

De onderstaande verzekeringen zijn voor Mobiele Apparatuur:

Coolblue Zekerheidspakket Schade

Coolblue Zekerheidspakket Compleet

De verzekeringen bieden we aan in samenwerking met ERGO. Natuurlijk gaan ze netjes met jouw gegevens om. Lees hoe ze dit precies doen.

Ben je op zoek naar de polisvoorwaarden voor je ACTUA verzekering (afgesloten voor 1 oktober 2018)? Die hebben we voor je bewaard:

We bieden verschillende Zekerheidspakketten aan per product. Op de productpagina kun je terugvinden welke Zekerheidspakketten beschikbaar zijn en wat er precies gedekt wordt.

Val- en stootschade

Heb je val- of stootschade? Dan kun je jouw product laten repareren via Coolblue. De kosten worden vergoed door de verzekering. Jij hoeft alleen je eigen risico te betalen.

Waterschade

Heeft je product schade omdat het in aanraking is gekomen met een vloeistof? Dan kun je jouw product laten repareren via Coolblue. De kosten daarvan worden vergoed door de verzekering. Jij hoeft alleen je eigen risico te betalen.

Fabricagefouten buiten de garantie

Werkt je product niet meer en valt dit niet onder de standaardgarantie of is de garantie verlopen? Dan worden de reparatiekosten vergoed door deze verzekering. Jij hoeft alleen je eigen risico te betalen.

Diefstal

Is je product gestolen en heb je een verzekering met diefstaldekking? Doe dan binnen 48 uur aangifte bij de politie en mail het proces-verbaal hiervan naar diefstal@coolblue.nl. Dan ontvang je Je ontvangt de huidige prijs van hetzelfde of gelijkwaardig vervangend product in Coolblue-tegoed, met aftrek van je eigen risico. Je kunt daarna zelf een nieuw product uitkiezen. Ook diefstal uit de auto is gedekt, mits er braaksporen zijn en je je spullen niet in het zicht hebt gelegd.

Totaalverlies

Er is sprake van totaalverlies wanneer het verzekerde kapot dusdanig kapot is dat het niet meer gemaakt kan worden, of de reparatie meer kost dan een nieuw product. Dan ontvang je de huidige prijs van hetzelfde of een gelijkwaardig vervangend product in Coolblue-tegoed, met aftrek van je eigen risico. Je kunt daarna zelf een nieuw product uitkiezen.

Onopzettelijk verkeerd gebruik

Ook schade aan je product door ongelukjes is gedekt. Deze schade is het gevolg van handelingen die je per ongeluk verkeerd hebt uitgevoerd. Denk aan een bh-beugel die vast is blijven zitten in de wasmachine of kledingstukken die met te veel zand en modder in de wastrommel zijn gegaan.

Onderzoeks- en voorrijkosten

Wanneer je een Zekerheidspakket voor groot witgoed hebt, en er een monteur naar jouw woning moet komen om het apparaat te repareren, worden hier voorrijkosten voor gerekend. Ook zijn er kosten verbonden aan het vaststellen van het defect, ook wel onderzoekskosten genoemd. Beide kosten zijn niet voor jouw rekening met deze dekking.

  • Fabricagefouten die onder de garantie vallen repareren we kosteloos. Daar heb je geen verzekering voor nodig.
  • Schade die geen gevolgen heeft voor de goede werking van de verzekerde apparatuur zoals deuken, krassen, beschadiging van de afwerking.
  • Schade aan of storingen in de verzekerde apparatuur die verholpen kunnen worden door reiniging zoals ophopingen van vuil en verstoppingen.
  • Schade aan achteraf ingebouwde hardware of nieuw gekochte hardware die zich niet meer in de oorspronkelijk staat bevindt.
  • Gevolgschade: schade die de apparatuur niet rechtstreeks heeft opgelopen. Bijvoorbeeld als je wasmachine kapot gaat en er water uitloopt waardoor je vloer beschadigd raakt, dan valt die schade niet onder deze verzekering. Daar heb je een opstal- of inboedelverzekering voor.
  • Schade door onopzettelijk verlies zoals het vergeten of laten rondslingeren van de verzekerde apparatuur.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.894 beoordelingen