The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Hoe werkt het retourproces?

Ik wil mijn product omruilen Mijn product is kapot

Retourneer je product binnen de bedenktermijn van 30 dagen gratis!

null

Hoe retourneer ik een product?

 1. Meld je retour aan via het online retourformulier of retourneer via één van onze winkels.
 2. Gebruik een stevige verpakking om het product in te pakken. Print je verzendlabel uit die je via de mail hebt ontvangen en plak deze op de doos. Geen printer? Lees hieronder wat je moet doen.
 3. Geef je pakket af bij een postkantoor. Terugsturen is gratis!
 4. Binnen 3 werkdagen na ontvangst staat het geld op jouw rekening! Liever omruilen? Lees hieronder hoe dat werkt.


Veelgestelde vragen over retourneren:

Mag ik mijn producten retourneren?
Ik wil een groot of zwaar pakket terugsturen
Ik heb geen verzendlabels ontvangen of ik heb geen printer
Hoe werkt terugbetaling?
Ik wil mijn product omruilen
Ik wil mijn product in de winkel retourneren of omruilen
Ik heb me bedacht of mijn retour is niet meer nodig


 1. Mag ik mijn producten retourneren?

  Toch niet blij met je aankoop? Dan kun je dit binnen 30 dagen, na ontvangst van je product, bij ons melden via het online retourformulier. Hierna krijg je nog eens 14 dagen de tijd om je product gratis terug te sturen.
  Graag wel in originele staat en verpakking (indien redelijkerwijs mogelijk). Dus bekijk het product gerust zoals je in de winkel zou doen. Bijvoorbeeld: haal een pan uit de doos en bekijk hem van alle kanten, maar ga er niet mee koken.

  Is je product toch nét teveel gebruikt? Dan laten we je er niet mee zitten. Je ontvangt dan 75% van het oorspronkelijke aankoopbedrag.

  null

  Let op: na 30 dagen is het niet meer mogelijk om te retourneren. Je hebt wel altijd twee jaar garantie op je product. Is je product binnen die twee jaar kapot? Lees hier meer over garantie en reparatie.


 2. Ik wil een groot of zwaar pakket terugsturen

  Is je product zwaarder dan 30 kilo en/of groter dan 175 x 78 x 55 centimeter? Dan komen we het product gratis bij je ophalen.

  Vul het online retourformulier in en binnen een uur hoor je of jouw product hieraan voldoet. Onze bezorgers halen je product de volgende dag op. Liever een andere dag? Wijzig de ophaaldag per mail of telefonisch naar het moment dat jou uitkomt.
  Wanneer je product toch te klein is voor onze ophaaldienst dan krijg je vanzelf verzendlabels via de email waarmee je het pakket kosteloos kan terugsturen.

  Koppel je apparaat alvast los en ontdoe het van vloeistoffen. Je hoeft je product niet in te pakken als de bezorgers de verpakking al hebben meegenomen. Bij het ophalen geldt dezelfde service als bij het leveren: Wij tillen je product ook gewoon weer uit je huis, zelfs van de 4e verdieping!

  Na het ophalen kan het tot 5 werkdagen duren voordat je product terug is bij Coolblue en maximaal 3 dagen na ontvangst bij Coolblue zorgen we dat jij je geld terug hebt.


 3. Ik heb geen verzendlabels ontvangen of ik heb geen printer

  Het ontvangen van je labels kan wat tijd kosten. Na het aanmelden van je retour, ontvang je tijdens openingstijden van de klantenservice binnen 1 uur een verzendlabel per mail. Heb je daarna nog steeds geen labels ontvangen? Neem alsjeblieft contact op met ons.

  Heb je geen printer? Schrijf het retournummer en het retouradres dan zelf op de doos. Gebruik hierbij als adres het antwoordnummer of het adres op de verzendlabel, verzending is dan gratis.


 4. Hoe werkt terugbetaling?

  Binnen 3 werkdagen na ontvangst van je product storten we het aankoopbedrag terug op hetzelfde rekeningnummer als waarmee je hebt betaald. Mocht het rekeningnummer onbekend zijn bij ons dan nemen we contact met je op.
  Meer weten over terugbetalingen? Dat lees je hier.


 5. Ik wil mijn product omruilen

  Je kan aangeven voor welk product je het wilt omruilen in het online retourformulier. Nadat wij jouw pakket hebben ontvangen, heb je het nieuwe product een dag later in huis.

  • Ga je het omruilen voor een goedkopere optie? Het restbedrag ontvang je binnen 3 dagen na ontvangst op je rekening.
  • Kies je voor een upgrade en is je nieuwe product duurder? Je ontvangt van ons een betaalverzoek voor het restantbedrag. Na het ontvangen van je betaling sturen wij het product direct op.
  Het kan gebeuren dat een product niet meer op voorraad is of uit het assortiment is, in dit geval storten we het aankoopbedrag terug zodat je zelf kan kijken voor een alternatief. Wil je het nieuwe product op een ander adres of een andere dag ontvangen, neem dan contact met ons op.
  Lees hier meer veelgestelde vragen over omruilen


 6. Ik wil mijn product in de winkel retourneren

  Gezellig dat je langskomt! Je kan de locaties van onze winkels hier vinden. Voor het retourneren in de winkel hoef je je product niet meer online aan te melden, je hoeft dan ook niets uit te printen. Als je je geld terug wilt, kunnen we bedragen lager dan €30,- direct terugbetalen in de winkel, hoger dan dat krijg je teruggestort binnen 3 werkdagen.
  Wil je liever je product omruilen dan kan dat, zorg wel even dat je het product reserveert door het te bestellen en naar de winkel te laten sturen - je hoeft nog niet te betalen tijdens het reserveren.

  Zorg wel dat je je product ontdoet van vloeistoffen zoals water of benzine wanneer je langskomt in één van onze winkels.


 7. Ik heb me bedacht of mijn retour is niet meer nodig

  Fijn dat het probleem is opgelost voor je! Je hoeft je retour niet te annuleren. Je retour vervalt automatisch wanneer je je product niet binnen 14 dagen retour stuurt na het aanmelden.

Heb je een Tweedekans-product gekocht? Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden, je kunt deze gewoon binnen 30 dagen retourneren of ruilen.
Voor zakelijke retouren kun je het best direct contact opnemen met je accountmanager.


Wij raden je aan om je retour aan te melden via Mijn Coolblue, maar je kunt ook altijd het Europees modelformulier voor Herroeping gebruiken om binnen 30 dagen de koop te ontbinden.
Sommige producten kun je niet retourneren, bekijk de uitzonderingen.Product retourneren

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 41.944 beoordelingen